Az igazat megvallva sokáig nem voltam oda a csillogó, hivalkodó ékszerekért, de az emberek változnak és én is megkedveltem a kicsit feltűnőbb darabokat és persze a Swarovski csillogásán is megakadt a szemem.

A Swarovski kristályok egyet jelentenek a minőséggel és a csillogással. Mára igen elterjedtek lettek a Swarovski kövek felhasználásával készült ékszerek, sőt alapanyagként is egyre több helyen vásárolhatják meg az ékszerkészítők a Swarovski Elements kristályokat. 

Kíváncsi voltam, hogy mit takar a sokat emlegetett Swarovski név, így egy kicsit utánanéztem:

A történet egészen 1895-ig nyúlik vissza, ugyanis ekkor hozta létre Daniel Swarovski a vállalatát, mely mára világcéggé nőtte ki magát. A vállalkozás alapját az a kristályüveg megmunkálására szolgáló gép adta, mely forradalmasította a kristályüveg vágását és csiszolását. A különleges csiszolású köveket kezdetben továbbértékesítették, nem készítettek saját ékszereket. Olyan divatházaknak szállítottak, mint a Chanel vagy a Dior, míg 1977-ben kiadták az első Swarovski ékszerkollekciót. Ma már nem elérhetetlen ez a csillogás, hiszen számos saját üzlet mellett, egyre több viszonteladó forgalmazza a Swarovski termékeit.

Legcsillogóbb ékszereimet Swarovski Elements kristályokkal és Swarovski Elements Ceralun kétkomponensű gyurmákkal készítem.

Íme egy kis ízelítő:

A visszafogottabb darabok általában egyszínű, esetleg ugyanazon szín több árnyalatában pompázó kövekkel készülnek…

Fehér Swarovski fülbevaló

 Fekete-kristály fülbevaló

Rózsaszín Swarovski fülbevaló

… a feltűnőbb darabok méretükkel vagy színösszeállításukkal tűnhetnek ki…

Zöld Swarovski gyűrű

Zöld-fekete karkötő

Fekete-sárga Swarovski fülbevaló

… de csak a képzelet szabhat határt!

Szív medál

 

Fehér Swarovski medál

Tavaszi pillangók karkötő